top of page
23331071_1952350348371342_4192962520531422227_o.jpg

Voorzetrolluiken in regio Antwerpen: al meer dan 30 jaar vakmanschap

Voorzetrolluiken zijn ideaal te gebruiken om te isoleren, donker te maken of voor de afsluiting en beveiliging van uw woning in regio Antwerpen. Naast deze functies is een rolluik ook een uitstekende zonwering. Voorzetrolluiken worden aan de buitenkant van de gevel, in een kast boven of op het raam gemonteerd. Wij hebben ook rolluiken op zonne-energie in ons gamma.

Voorzetrolluiken voor meer privacy en comfort

De installatie vraagt weinig tot geen breekwerken waardoor voorzetrolluiken makkelijk te integreren zijn in een bestaande woning. Dit komt vooral doordat de montage relatief eenvoudig is, zeker vergeleken met inbouwrolluiken. Geen wonder dus dat dit soort rolluiken erg populair is.

Voorzetrolluiken zijn ideaal te gebruiken om te isoleren, donker te maken of voor de afsluiting en beveiliging van jouw woning in regio Antwerpen. Naast deze functies is een rolluik ook een uitstekende zonwering. Niets helpt beter tegen de zon dan een rolluik. Voorzetrolluiken worden aan de buitenkant van de gevel, in een kast boven of op het raam gemonteerd. 

Een voorzetrolluik kan op 2 manieren geplaatst worden. Op de dag: Hierbij hangt men de rolluikkast net boven de bovendorpel van het raam. In de dag: Hierbij hangt men de rolluikkast op het kozijn, op de bovendorpel van het raam. Het voordeel van een voorzetrolluik in de dag is dat het mooier in de gevel kan worden geïntegreerd. Wel valt een deel van het raam weg en wordt bijgevolg de lichtinval beperkt.

Het nadeel van voorzetrolluiken is dat de rolluikkast altijd zichtbaar blijft. Gelukkig kan je deze volledig naar wens aanpassen, zodat deze geheel in stijl is met de rest van je woning.

De voordelen van voorzetrolluiken

  • Thermische en akoestische isolatie: Voorzetrolluiken houden de warmte buiten in de zomer en houden de warmte binnen in de winter. Ze werken ook geluidswerend door omgevingsgeluiden te dempen.

  • Vele uitvoeringsmogelijkheden: Voorzetrolluiken zijn beschikbaar in verschillende kleuren en kunnen geïntegreerd worden in verschillende woonstijlen.

  • Relatief goedkoop: Vergeleken met inbouwrolluiken zijn voorzetrolluiken vrij goedkoop.

  • Snelle en makkelijke montage: Voorzetrolluiken zijn makkelijk en snel te monteren. Aangezien ze rechtstreeks op de gevel geplaatst worden, is kap- en breekwerk overbodig.

  • Lange levensduur: Het raam en kozijn zijn beschermd tegen weersinvloeden en blijven daardoor beter beschermd tegen slijtage.

  • Veiligheid & Privacy: Een gesloten rolluik maakt het voor inbrekers een stuk lastiger om jouw huis binnen te dringen. Bovendien biedt het volledige privacy en dient het als ideale zonwering. Jaloezieën, shutters, rolgordijnen, … worden zo overbodig.

  • Ruimte: Voorzetrolluiken hebben het grote voordeel dat het raam, ook met een gesloten rolluik, nog een klein stukje open kan door de ruimte tussen het raam en het rolluik.

Soorten voorzetrolluiken

Dankzij het uitgebreide kleurengamma garanderen we de perfecte harmonie met jouw gevel. Zo is er steeds een voorzetrolluik dat past bij jouw smaak en jouw huis. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren en soorten rolluikkasten. Onze voorzetrolluiken zijn in geïsoleerd dubbelwandig aluminium.

Aluminium voorzetrolluik

Aluminium voorzetrolluiken zijn beschikbaar in allerlei kleuren en passen daarom bij verschillende woonstijlen. Het materiaal is licht en sterk en daardoor dus heel veilig. Aluminium heeft bovendien een goede isolerende werking, zowel akoestisch als thermisch. 

Rolluiken op zonne-energie

Onze rolluiken op zonne-energie zijn duurzaam en werken dankzij een zonnepaneel aan de voorkant. Rolluiken op zonne-energie hebben voordelen ten opzichte van reguliere rolluiken: ze zijn duurzamer, draadloos en gemakkelijker te monteren. Doordat de accu oplaadt bij daglicht zijn de rolluiken met een zonnepaneel 100% duurzaam. Het zonnepaneel vangt licht op en zet dit om in energie. Doordat de energie wordt opgeslagen, werken de rolluiken ook als er geen daglicht op het zonnepaneel schijnt. Daglicht is voldoende om de duurzame rolluiken op te laden. Direct zonlicht is dus geen vereiste.

Bediening van voorzetrolluiken

Wat de bediening van rolluiken betreft heb je meerdere mogelijkheden. Handmatige bediening kan met een lint of een koord of een veeras. Hou er wel rekening mee dat handmatige bediening bij een groot rolluik moeilijk kan zijn. Elektrische bediening bedien je met een schakelaar of een afstandsbediening. Integreer je de rolluiken in een domoticasysteem dan kan je de rolluiken ook bedienen als je niet thuis bent. Of waarom niet alles automatiseren? Een sensor kan dan bepalen wanneer de rolluiken op en af gaan. Er kan ook gebruik gemaakt worden van een tijdschakelklok die de rolluiken ’s morgens opent en ‘s avonds neerlaat, waardoor het huis tijdens een vakantie toch bewoond lijkt.

Enkele voorbeelden van onze voorzetrolluiken

Voorzetrolluiken: prijzen en uitvoeringen

Vanzelfsprekend wordt de prijs van voorzetrolluiken bepaald door de afmetingen van het raam. Ook het materiaal van het rolluik, een manuele of elektrische bediening, de kleur (meerprijs op niet-standaard kleuren) en de dikte van de lamellen hebben een invloed op de kostprijs. Welk voorzetrolluik voor jouw huis geschikt is hangt helemaal van jouw eigen wensen en ideeën af. Het is hoe dan ook een investering die op termijn veel oplevert en zeker het overwegen waard is! Een aluminium voorzetrolluik aanschaffen, met handmatige of elektrische bediening, …? Of gewoon op zoek naar advies? Contacteer ons!

Alukon, topkwaliteit uit Duitsland

Alukon, topkwaliteit uit Duitsland

Wij werken al jaren samen met Alukon. De producten van Alukon zijn gemaakt uit hoogwaardige materialen, made in Germany.

Siral, experts in autmatisatie

Siral, experts in automatisatie

Voor de automatisatie van rolluiken werkt BV Rolluiken Delen met de producten van Siral. Duitse kwaliteits-motoren die jaren meegaan.

bottom of page