top of page
geel_3.jpg

Rolluiken op Zonne-energie: een duurzame en slimme oplossing

In de moderne wereld waarin we streven naar duurzaamheid en energie-efficiëntie, spelen rolluiken op zonne-energie een steeds belangrijkere rol. Deze innovatieve oplossing combineert de voordelen van traditionele rolluiken met de kracht van zonne-energie. Je geniet van betere beveiliging en privacy en je levert een bijdrage aan een groenere toekomst.

Hoe werkt een rolluik op zonne-energie? 

Rolluiken op zonne-energie maken gebruik van zonnepanelen die energie opvangen en opslaan in batterijen. Deze opgeslagen energie wordt vervolgens gebruikt om de rolluiken te openen en te sluiten. De accu van deze rolluiken laadt niet alleen op bij zonlicht, maar normaal daglicht is al voldoende. De accu heeft zelfs een back-up van 40 dagen. Daardoor werken de rolluiken het hele jaar door, dag in dag uit. De oriëntatie van de ramen (Noord, Oost, Zuid of West) maakt eveneens niet uit. 

De voordelen van rolluiken met zonnepanelen

  • Bespaar energie: het gebruik van zonne-energie vermindert de afhankelijkheid van het elektriciteitsnet, waardoor je kunt besparen op uw energierekening.

  • Extra slimme bediening: moderne rolluiken met zonnepanelen zijn vaak uitgerust met slimme technologie, waardoor ze eenvoudig op afstand kunnen worden bediend via smartphone-apps of spraakopdrachten. Hierdoor kun je rolluiken op zonne-energie programmeren om op specifieke tijden te openen en te sluiten. Hierdoor behoudt je het uiterlijk van aanwezigheid als je niet thuis bent.

  • Zorgt voor een beter wooncomfort: rolluiken met zonnepaneel helpen de warmteoverdracht te verminderen, waardoor je huis koeler blijft in de zomer en warmer in de winter. Dit kan leiden tot een vermindering van het energieverbruik door airconditioning en verwarmingssystemen, wat op zijn beurt weer bijdraagt aan kostenbesparingen.

  • Eenvoudig te monteren: doordat een rolluik met zonnepaneel niet op  stroom aangesloten hoeft te worden, is ze volledig draadloos. Dit heeft als voordeel dat je geen rekening hoeft te houden met stopcontacten. Zo kun je ook op moeilijk bereikbare plekken solar rolluiken plaatsen. U hoeft geen bedieningspunten aan te sluiten, omdat de afstandsbediening draadloos werkt. 

  • Zorgt vor extra veiligheid: wanneer de rolluiken op zonne-energie gesloten zijn, zijn ze volledig vergrendeld en kunnen ze niet opgetild worden. In het geval van stroomuitval of als er brand uitbreekt, blijven de rolluiken werken. Deze rolluiken werken altijd en zijn dus compleet veilig.  

Jouw specialist voor rolluiken op zonne-energie 

Door te kiezen voor rolluiken op zonne-energie, draagt je bij aan een groenere toekomst en tegelijkertijd genieten van de vele voordelen die ze bieden. Wil je geen rolluiken maar liever een zonwerende screen? Ook deze zijn verkrijgbaar op zonne-energie. 
 

BV Rolluiken Delen uit Noorderwijk (stad Herentals, Antwerpen) is een absolute specialist in verschillende soorten rolluiken. In renovatieprojecten plaatsen wij kwaliteitsoplossingen en ontwikkelen daarnaast eigen maatwerk. Dit geldt voor onze inbouwrolluiken en opbouwrolluiken. De kast heeft een recht design en lakken we in alle mogelijke kleuren. 
 

Rolluiken met zonnepaneel zijn duurder dan standaard elektrische rolluiken. Daarentegen is de duur voor de montage korter en kan dit schelen in de montagekosten. Ook bespaar je met rolluiken maandelijks op de energierekening en zijn rolluiken een duurzame keuze. Twijfel je over de aanschaf van rolluiken op zonne-energie? Onze vakmannen hebben veel ervaring. Neem vrijblijvend contact met ons op. 

Alukon, topkwaliteit uit Duitsland

Alukon, topkwaliteit uit Duitsland

Wij werken al jaren samen met Alukon. De producten van Alukon zijn gemaakt uit hoogwaardige materialen, made in Germany.

Siral, experts in autmatisatie

Siral, experts in automatisatie

Voor de automatisatie van rolluiken werkt BV Rolluiken Delen met de producten van Siral. Duitse kwaliteits-motoren die jaren meegaan.

bottom of page