top of page
53fef6c4-7196-4f80-aa00-207281cbffbc_LARGE (1).jpg

Elektrische rolluiken in regio Antwerpen

In steeds meer woningen worden elektrische rolluiken geplaatst. De voordelen van elektrische rolluiken zijn legio. Bediening kan o.a. via een schakelaar aan de wand, of via een afstandsbediening. Zo kan je overal in huis jouw rolluiken openen en sluiten. Een sleutelschakelaar geeft je extra beveiliging en kan je opbergen, zodat niemand aan je rolluik kan komen. Mocht je niet thuis zijn en/of schijnt de zon op de ramen, dan kan je er met behulp van een tijdschakelaar of een zonnesensor voor zorgen dat de rolluiken uit zichzelf omlaag gaan.Geniet van je rust met onze ultrastille motoren voor rolluiken, wat ideaal is voor elektrische rolluiken in je slaapkamer bijvoorbeeld. Gewoon lekker rustig wakker worden.

Automatische rolluiken voor meer gemak 

Kies je ervoor je rolluiken te bedienen met je smartphone via de app, dan bedien je je rolluiken overal met een druk op de knop. Waar je ook bent, je sluit of opent eenvoudig je rolluiken vanaf je telefoon. Zit je op je werk en wordt het ineens wel erg warm? Je sluit via de app snel de rolluiken thuis om je interieur te beschermen tegen zonlicht. ’s Middags kom je thuis is een fijn koel huis.

Bestaande rolluiken automatiseren

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is het elektrisch maken van een rolluik ook mogelijk. Dit is wel afhankelijk van het type rolluiken dat je hebt. Bij automatiseren van rolluiken wordt er een buismotor geïnstalleerd die het oprolmechanisme vervangt. Welke motor geschikt is voor jouw huis is afhankelijk van de bediening en jouw persoonlijke voorkeuren. Zo zijn er motoren die detecteren dat er een obstakel is en dan stoppen, zo is de kans op beschadiging erg klein. Weet je niet zeker welke rolluikmotor je nodig heeft? Wij helpen je graag met al jouw vragen.

Elektrische rolluiken op maat

Er zijn verschillende mogelijkheden voor een elektrisch rolluik voor jouw woning in Antwerpen. Denk hierbij aan de bediening, de uitstraling en de kleur van het rolluik. Elektrische rolluiken worden daarnaast geheel op maat gemaakt, hetgeen fijn is als je beschikt over afwijkende maten van deuren en ramen. De keuze van de motor bepaalt de installatietijd en de functionaliteit van je rolluik. Er zijn verschillende merken en types van motoren en de keuze hiervan bepaalt wat je uiteindelijk met je rolluiken kan doen.

Elektrisch rolluik laten plaatsen

Om zeker te zijn van een foutloze en snelle montage raden wij weliswaar aan om de rolluiken te laten installeren door een professional. Het opmeten van de ramen en het afstellen van de lamellen van de luiken moet nauwkeurig gebeuren. Alleen op deze manier sluit het rolluik goed aan. Wanneer het rolluik niet goed aansluit op je raam of deur, is er kans op koudebruggen en verlies je warmte. Daarnaast zijn ze gevoeliger voor inbraak en beschadiging.

Kostprijs van elektrische rolluiken

Vanzelfsprekend kost een handbediend systeem minder dan een elektrisch systeem, en zijn elektrische rolluiken die centraal met één afstandsbediening geregeld kunnen worden duurder dan individueel bedienbare rolluiken. Zeker in een huis met veel ramen en deuren blijven elektrische rolluiken een investering. De verschillen zitten hem met name in de grootte van het raam en de gekozen bedieningswijze.

Alukon, topkwaliteit uit Duitsland

Alukon, topkwaliteit uit Duitsland

Wij werken al jaren samen met Alukon. De producten van Alukon zijn gemaakt uit hoogwaardige materialen, made in Germany.

Siral, experts in autmatisatie

Siral, experts in automatisatie

Voor de automatisatie van rolluiken werkt BV Rolluiken Delen met de producten van Siral. Duitse kwaliteits-motoren die jaren meegaan.

bottom of page