top of page
zonwering

Jouw zonneschermen specialist in de provincies Antwerpen en Limburg.

Zonneschermen, ook zonnetenten of zonneluifels genoemd, zijn ideaal om je terras te laten baden in de schaduw. Knikarmschermen worden gebruikt als gedeeltelijke terrasoverkapping. Door hun grote horizontale overspanning ontstaat er een ruime zonnewering en is er geen belemmering voor de doorloop vanuit de binnenruimte. Een zonneluifel aan de straatkant is ook een ideale aandachttrekker voor jouw zaak. 

Een knikarmscherm bestaat uit een schermdoek dat op basis van twee knikarmen werkt. Deze knikarmen zorgen ervoor dat het scherm strak blijft staan. De andere voordelen van een knikarm zonnescherm zijn o.a: 

  • ​Veel schaduwoppervlak

  • Volledige automatisering mogelijk

  • Het hele doekoppervlak wordt weggewerkt in de cassette behuizing

  • Kan bijna horizontaal worden gezet

  • Geeft meerwaarde aan de woning/terras

  • Kan uitval hebben tot 3,5 meter afhankelijk van de breedte van het zonnescherm.

  • Wordt op maat gemaakt

Zonneschermen op maat

Onze zonneschermen zijn sterke en betrouwbare constructies. Dankzij ons uitgebreide gamma kies je het type zonneschermen dat het best past bij jouw huis en terras. Dankzij de keuze uit alle RAL kleuren en talloze bijpassende acryl en PVC doeken, kan de huisstijl van jouw zaak worden doorgetrokken tot op de straat. Zowel voorflap, doek als voorprofiel kunnen worden voorzien van tekst en logo. 


Bij de keuze / plaatsing van een zonnescherm dien je rekening te houden met de afmetingen. De maximale lengte dat de knikarmen kunnen uitschuiven over bijvoorbeeld een terras noemt men de uitval. Hoe langer de luifel en hoe langer de uitval hoe meer de zonneluifel zal wegen. De afmetingen zijn niet onbeperkt (breedte tot zo’n 6 meter) daar er rekening dient gehouden te worden met bijvoorbeeld het maximale plaatsingsgewicht, staat van de drager ( muur / plafond ) , windrijke / windarme plaats, grootte van het terras, oriëntatie enz... 

Een elektrisch zonnescherm

Profiteer je liever van een uitstekend gebruiksgemak of heb je geen zin om dagelijks het hele pand door te lopen om de zonwering te laten zakken? Overweeg dan een elektrisch zonnescherm. Hierbij heb je de keuze uit een standaard schakelaar, een afstandsbediening, een app of een volledig geautomatiseerd systeem. De kosten zijn afhankelijk van het soort motor en de mate van automatisering die je kiest. 

Jouw zonnescherm laten plaatsen

Wij hebben een eigen plaatsingsdienst, en zijn gespecialiseerd in het chemisch verankeren van o.a. zonneschermen in bakstenen gevels, etc. De methode voor het plaatsen is afhankelijk van het type buitenzonwering. Onze specialisten zorgen voor een nauwkeurige plaatsing en hebben geruime ervaring binnen het vakgebied. Met BV Rolluiken Delen kies je voor een garantie op jarenlang probleemloos genot van je zonwering. 

De prijzen van zonneschermen

De prijs van een zonnescherm is sterk afhankelijk van de afmetingen, het type cassette, de bediening en de gebruikte materialen. Geen enkel terras heeft exact dezelfde afmetingen en er is altijd eerst een voorinspectie en het opnemen van maten nodig om zo de kostprijs te bepalen. Bent u op zoek naar een kwalitatief zonnescherm voor uw terras? Wilt u graag luxe zonwering boven het terras van uw woning plaatsen? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend advies of een offerte. 

Bekijk voorbeelden van onze zonweringen

bottom of page