top of page
20220712_082451.jpg

Rolluiken laten herstellen in regio Antwerpen en Limburg

Alhoewel rolluiken uit stevig materiaal vervaardigd zijn, is het niet verwonderlijk dat er na een tijd gebruikssporen ontstaan. En als je rolluik herstellen niet meer kan baten, is het tijd voor een nieuw rolluik.

In veel gevallen is herstelling van rolluiken mogelijk. Heb je elektrische rolluiken waarvan de motor overdreven luidruchtig is of veel lawaai maakt bij het openen en sluiten? Of werkt hij helemaal niet meer? Dan kan de motor meestal eenvoudig vervangen worden.

Werkt de bediening van je rolluik niet goed meer? Dan kan het nodig zijn om een nieuw rolluiklint of lintkastje of inbouw-oproller te plaatsen. Is er een veer in het ophangsysteem kapot? Ook deze kan vervangen worden. Eventuele beschadigde lamellen kunnen vervangen worden. 

 

In veel gevallen is het mogelijk om rolluiken te laten herstellen of om onderdelen te vervangen, zodat jouw rolluiken weer perfect werken. 

Vaak voorkomende problemen bij herstelling van rolluiken

Rolluiken die niet meer naar behoren werken, kunnen meerdere oorzaken hebben. Hieronder een overzicht van de meest voorkomende problemen bij rolluiken. Daarbij maken we het onderscheid tussen manuele en elektrische rolluiken.

Elektrische rolluiken herstellen

 

  • Krakende of piepende motor

  • Defecte buismotor

  • Vervangen volledig rolluikblad

  • Kapotte afstandsbediening

  • Rolluik loopt vast

  • Rolluik stopt niet op tijd of stopt te vroeg

Manuele rolluiken herstellen

  • Geblokkeerd of gescheurd rolluiklint

  • Defect lintkastje of inbouw-oproller

  • Vervangen volledig rolluikblad

  • Versleten ophangveren

 

De kosten voor het herstellen van jouw rolluik zijn afhankelijk van een aantal factoren. Het belangrijkste is natuurlijk welk onderdeel of onderdelen er hersteld of vervangen moeten worden. De prijs voor het vervangen van een rolluikmotor is het hoogste.

Rolluiken herstellen of vervangen?

Is je rolluik ondertussen al ouder dan 30 jaar dan is het wellicht verstandiger om deze te vervangen. Hoe lang jouw rolluik precies meegaat is afhankelijk van het aantal keren gebruik, het onderhoud wat eraan is gepleegd en de kwaliteit van het rolluik. Wanneer je rolluiken te oud zijn, is het verstandiger om nieuwe luiken te plaatsen en ze niet meer te laten herstellen.


Heb je een oudere woning gekocht met rolluiken, dan kan het nuttig zijn de rolluiken te vervangen en extra te isoleren. De nieuwe generatie rolluiken met dunnere lamellen laten extra plaats in de rolluikkast, wat dan weer mogelijkheden biedt om extra te isoleren tegen de buitenmuur. Zo voldoe je aan de strengere eisen op vlak van isolatie en bespaar je op je energiefactuur. 


Wij kunnen eenvoudig deze berekening voor je maken en je bijstaan met advies op maat. 

Jouw specialist in rolluiken herstellen in Antwerpen en Limburg

Heb je te maken met een defecte rolluik? Dan ben  je bij ons aan het juiste adres voor alle herstellingen van rolluiken aan voordelige tarieven! Onze professionele techniekers kunnen bijna alle types en merken rolluiken en elektrische rolluiken herstellen. 


Wanneer onze techniekers een kapot rolluik herstellen, zal de technieker altijd aangeven wat je zelf kan doen om interventies te voorkomen. We beschikken over een ruime voorraad van reserve onderdelen voor alle merken rolluiken, waardoor de meeste problemen direct ter plaatse worden opgelost.


Onze professionals herstellen rolluiken groot en klein. Contacteer ons en laat ons weten wat het probleem is en we komen ze snel mogelijk ter plaatse om een kijkje te nemen.

Alukon, topkwaliteit uit Duitsland

Alukon, topkwaliteit uit Duitsland

Wij werken al jaren samen met Alukon. De producten van Alukon zijn gemaakt uit hoogwaardige materialen, made in Germany.

Siral, experts in autmatisatie

Siral, experts in automatisatie

Voor de automatisatie van rolluiken werkt BV Rolluiken Delen met de producten van Siral. Duitse kwaliteits-motoren die jaren meegaan.

bottom of page