top of page
23331071_1952350348371342_4192962520531422227_o.jpg

Bestaande rolluiken automatiseren

Rolluiken zijn een handige en populaire manier om privacy, veiligheid en bescherming tegen de zon in de zomer en koude in de winter te bieden. Door rolluiken te automatiseren, kan je nog meer gemak en comfort aan jouw huis toevoegen. 

Bestaande rolluiken automatiseren: de mogelijkheden

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is het elektrisch maken van een bestaand rolluik ook mogelijk. Dit is wel afhankelijk van het type rolluiken dat je hebt. 


Als je bestaande rolluiken hebt die niet elektrisch zijn, kan je deze ook automatiseren met een motor. Je moet echter wel enkele aanpassingen aanbrengen aan het rolluik om de motor te kunnen installeren. Met deze optie kan je jouw rolluiken eenvoudig openen en sluiten zonder dat je fysiek bij de rolluiken hoeft te zijn.


Bij automatiseren van rolluiken wordt er een buismotor geïnstalleerd die het oprolmechanisme vervangt. Welke motor geschikt is voor jouw huis is afhankelijk van de bediening en jouw persoonlijke voorkeuren. Zo zijn er rolluikmotoren die detecteren dat er een obstakel is en dan stoppen, zo is de kans op beschadiging erg klein. 


Als je op zoek bent naar de meest geavanceerde optie, kan je kiezen voor een automatisch rolluik dat zichzelf kan openen en sluiten op basis van de weersomstandigheden. Als je al elektrische rolluiken hebt, is het soms mogelijk deze te upgraden. Weet je niet zeker welke rolluikmotor je nodig hebt? Wij helpen je graag met al jouw vragen.

Soorten bediening van een automatisch rolluik

Er zijn verschillende soorten bedieningsopties beschikbaar voor geautomatiseerde rolluiken. Een afstandsbediening is de meest populaire keuze, maar je kan ook kiezen voor een tijdschakelaar, sensor of zelfs een smartphone-app. Het is belangrijk om te overwegen welke bedieningsoptie het meest praktisch en handig is voor jouw behoeften.

Rolluiken automatisch op en neer

Met een tijdschakelaar kan je  jouw rolluiken automatisch op en neer laten gaan op bepaalde tijden van de dag. Dit kan handig zijn als je jouw rolluiken elke dag op dezelfde tijdstippen wilt openen en sluiten. Je kunt er ook voor kiezen om een sensor te gebruiken die de rolluiken automatisch opent als er daglicht is en ze 's nachts sluit.

Alukon, topkwaliteit uit Duitsland

Alukon, topkwaliteit uit Duitsland

Wij werken al jaren samen met Alukon. De producten van Alukon zijn gemaakt uit hoogwaardige materialen, made in Germany.

Siral, experts in autmatisatie

Siral, experts in automatisatie

Voor de automatisatie van rolluiken werkt BV Rolluiken Delen met de producten van Siral. Duitse kwaliteits-motoren die jaren meegaan.

Rolluiken automatiseren: wat is de prijs? 

De prijs voor het automatiseren van jouw rolluiken kan variëren afhankelijk van het type motor en bediening dat je kiest. Een afstandsbediening is over het algemeen duurder dan een schakelaar of tijdschakelaar.  

Het automatiseren van uw rolluiken kan een waardevolle investering zijn voor jouw huis. Het biedt extra gemak en comfort, terwijl het ook kan bijdragen aan de beveiliging van je huis. Bij het kiezen van de juiste optie is het belangrijk om rekening te houden met jouw budget, de gewenste functies en de impact op je huis. Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op. 

Enkele voorbeelden van onze rolluiken

bottom of page