top of page

Garage rolpoorten: elegante oplossing voor weinig ruimte

Een garage rolpoort voorziet u van alle genoemde gemakken, terwijl het plafond in uw garage te allen tijde vrij zal blijven en u dus maximaal kunt parkeren en maximaal kunt opbergen in uw garage. 

Een rolpoort wordt ook wel eens een ‘garagerolluik’ genoemd. Het poortblad is opgebouwd uit een veelvoud van lamellen die in elkaar gehaakt zijn. Tijdens het openen van de garage rollen de lamellen zich op een wikkelas in een behuizing die boven de poortopening geïnstalleerd is. Een sectionaalpoort is ook opgebouwd uit panelen, maar zijn meestal een stuk groter en breder dan deze van de rolpoort. 

De keuze voor een rolpoort, roldeur, etc. hangt af van uw individuele behoeften en de inbouwsituatie. Wij adviseren u graag op basis van uw persoonlijke woonsituatie.

De voordelen van een garagerolpoort

  • Minder ruimteverlies Een rolpoort rolt zich op in een rolluikkast. Hierdoor bespaart u veel ruimte, omdat er geen rails aan het plafond hoeft waar het poortblad inschuift. Denkt u dat u echt te weinig ruimte hebt voor het plaatsen van een garagepoort? Dan is het plaatsen van een garageroldeur voor in plaats van in de opening van de garage alsnog mogelijk.

  • Eenvoudige montage Vergeleken met de sectionaalpoorten hoeven er geen rails aan het plafond geïnstalleerd worden. De smalle constructie van de garagerolpoort maakt de inbouw ook bij zeer smalle ruimtes in de garage mogelijk. Buiten-garageroldeuren zorgen er dan voor dat er toch een garagepoort voor de garageopening kan worden gemonteerd.

  • Esthetisch interessant De lamellen worden netjes opgeborgen in een behuizing en er zijn geen rails zichtbaar aan de binnenkant van uw garage, zonder dat deze keuze afbraak doet aan de uitstraling van woning of functionaliteit van uw garage. Uw rolpoort kan te allen tijde volledig geïntegreerd worden in het aanzicht van uw woning. Door de grote keuze in types, kleuren en stijlen, kunt u de uitvoering van de rolpoort heel goed afstemmen op de stijl van de woning.

  • Inbraakwerend Een rolpoort houdt ongewenste bezoekers heel goed buiten.Onze rolpoorten zijn gemaakt van extra stevige lamellen. Ook beschikken ze over een extra tussenlamel. Hierdoor kan het poortblad niet geforceerd worden. Rolpoorten die elektrisch bedienbaar zijn, hebben een ophefbeveiliging. De ophefbeveiliging zorgt ervoor dat de lamellen niet zomaar omhoog bewogen kunnen worden. Ook zijn er rolpoorten verkrijgbaar met een cilinderslot voorzien van een politiekeurmerk.

Het comfort van een elektrische garage rolpoort

Onze rolpoorten voor garages zijn handig en vlot te bedienen met een elektrische afstandsbediening.Met de optioneel verkrijgbare aandrijving kan u direct van op straat uw garage inrijden. Onze rolpoorten kan u vanop afstand bedienen en zijn sterk beveiligd voor diefstal. Een elektrisch bedienbare rolpoort is voorzien van een (compacte) motor. Via een aandrijfas is deze motor verbonden met de poort. De motor is op afstand bedienbaar. Dit kan met een handzender, maar tegenwoordig kunt u deze ook bedienen met een speciale app op uw smartphone. Omdat het poortblad van een rolpoort relatief licht is, zijn de motoren van rolpoorten erg energiezuinig.

Duurzame garagerolpoorten

Onze rolpoorten bestaan uit lamellen van ongeveer vier centimeter hoogte die in elkaar gehaakt zijn tot een poortblad. De dikte van een poort is ongeveer anderhalve centimeter. U kunt zowel geïsoleerde als niet geïsoleerde rolpoorten kopen. Onze roldeuren zijn van duurzaam corrosiebestendig aluminium. Onze rolpoorten starten en stoppen geruisloos door de gebruikte trekverentechniek. Zo wordt het aandrijfmechanisme ontzien en hebt u minder last van geluidsoverlast bij het sluiten en openen van uw garagepoort.

Uw garage rolpoorten specialist in Herentals, Antwerpen

Onze rolpoorten steken vol met innovatieve details die slechts één doel hebben: u veiligheid en comfort bieden. Vindt u het keuzeproces ingewikkeld en bent u onzeker over wat u wilt? Wilt u meer informatie rond de verschillende types rolluiken? Neem vrijblijvend contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Alukon, topkwaliteit uit Duitsland

Alukon, topkwaliteit uit Duitsland

Delen werkt al jaren samen met Alukon. De producten van Alukon zijn gemaakt uit hoogwaardige materialen, made in Germany.

Siral, experts in autmatisatie

Siral, experts in automatisatie

Voor de automatisatie van rolluiken werkt delen met de producten van Siral. Duitse kwaliteits-motoren die jaren meegaan.

bottom of page