Voorzetrolluiken voor meer privacy en comfort

Voorzetrolluiken worden aan de buitenkant van de gevel, in een kast boven of op het raam gemonteerd. De installatie vraagt weinig tot geen breekwerken waardoor voorzetrolluiken makkelijk te integreren zijn in een bestaande woning. Geen wonder dat dit soort rolluiken erg populair is. Een voorzetrolluik kan op 2 manieren geplaatst worden. Op de dag: hierbij hangt men de rolluikkast net boven het raam, boven de bovendorpel van het raam. In de dag: Hierbij hangt men de rolluikkast op het kozijn, op de bovendorpel van het raam. Het voordeel van een voorzetrolluik in de dag is dat het mooier in de gevel kan worden geïntegreerd. Wel valt een deel van het raam weg en wordt bijgevolg de lichtinval beperkt.


De voordelen van een voorzetrolluik
  • Thermische en akoestische isolatie: Voorzetrolluiken houden de warmte buiten in de zomer en binnen in de winter. Ze werken ook geluidswerend door omgevingsgeluiden te dempen.
  • Vele uitvoeringsmogelijkheden: Voorzetrolluiken zijn beschikbaar in verschillende kleuren en kunnen geïntegreerd worden in verschillende woonstijlen.
  • Relatief goedkoop: Vergeleken met opbouw- en inbouwrolluiken zijn voorzetrolluiken vrij goedkoop.
  • Snelle en makkelijke montage: Voorzetrolluiken zijn makkelijk en snel te monteren. Aangezien ze rechtstreeks op de gevel geplaatst worden, is kap- en breekwerk overbodig.
  • Lange levensduur: Het raam en kozijn zijn beschermd tegen weersinvloeden en blijven daardoor beter beschermd tegen slijtage.
  • Veiligheid & Privacy: Een gesloten rolluik maakt het voor inbrekers een stuk lastiger om jouw huis binnen te dringen. Bovendien biedt het volledige privacy en dient het als ideale zonwering. Jaloezieën, shutters, rolgordijnen, … worden zo overbodig.
  • Ruimte: Voorzetrolluiken hebben het grote voordeel dat het raam, ook met een gesloten rolluiken, nog een klein stukje open kan door de ruimte tussen het raam en het rolluik.

Types voorzetrolluiken

Dankzij het uitgebreide kleurengamma en de lameltypes garanderen we de perfecte harmonie met jouw gevel. Zo is er steeds een voorzetrolluik dat past bij jouw exacte smaak en huis. Je kunt ook kiezen uit verschillende kleuren en soorten rolluikkasten. Voorzetrolluiken zijn beschikbaar in PVC en aluminium:


PVC voorzetrolluik


PVC voorzetrolluiken hebben een goede prijs-kwaliteit verhouding. Ze zijn beschikbaar in heel wat verschillende kleuren en passen daarom bij verschillende woonstijlen. Een PVC of kunststof voorzetrolluik is bovendien duurzaam. Het is een materiaal dat vooral geschikt is voor kleinere rolluiken. Bij te grote rolluiken bestaat namelijk het risico dat het materiaal doorbuigt. In vergelijking met de aluminium variant is een PVC voorzetrolluik goedkoper én beter bestand tegen zware weersomstandigheden.

Aluminium voorzetrolluik


Aluminium voorzetrolluiken zijn, net zoals de pvc variant, beschikbaar in allerlei kleuren en passen daarom bij verschillende woonstijlen. Bij aluminium is er ook nog keuze uit verschillende diktes van de lamellen. Het materiaal is licht en sterk en daardoor dus heel veilig. Aluminium heeft bovendien een goede isolerende werking, zowel akoestisch als thermisch. Je kan ook kiezen voor een dubbelwandige lamellen die nog beter isoleren. In vergelijking met de kunststof variant is een aluminium voorzetrolluik makkelijker te plaatsen.

Bediening van voorzetrolluiken


Wat de bediening van rolluiken betreft heb je meerdere mogelijkheden. Handmatige bediening: manuele bediening kan met een lint, koord, stang of veeras. Hou er wel rekening mee dat handmatige bediening bij een groot rolluik moeilijk kan zijn. Niet alleen de afmetingen maar ook het materiaal speelt daarbij een rol. Een voorzetrolluik in aluminium is bijvoorbeeld zwaarder dan een in PVC en kan dus moeilijker handmatig te bedienen zijn. Elektrische bediening: een elektrisch rolluik bedien je met een schakelaar of een afstandsbediening. Integreer je de rolluiken in een domoticasysteem dan kan je de rolluiken ook bedienen als je niet thuis bent. Of waarom niet alles automatiseren? Een sensor kan dan bepalen wanneer het rolluiken op en af gaat. Er kan ook gebruik gemaakt worden van een tijdschakelklok die de rolluiken ‘s avonds neerlaat, waardoor het huis tijdens een vakantie toch bewoond lijkt.

Voorzetrolluiken uitvoeringen en prijzen

Vanzelfsprekend wordt de prijs van voorzetrolluiken bepaald door de afmetingen van het raam. Ook het materiaal van het rolluik, een manuele of elektrische bediening, de kleur (meerprijs op niet-standaard kleuren), dikte van de lamellen, het merk en de installatiekosten hebben een invloed op de kostprijs. Welk voorzetrolluik voor jouw huis geschikt is hangt helemaal van jouw eigen wensen en ideeën af. Het is hoe dan ook een investering die op termijn veel oplevert en zeker het overwegen waard is! Een PVC of aluminum voorzetrolluik aanschaffen, met handmatige of elektrische bediening, …? Of gewoon op zoek naar advies? Contacteer Ons!


Vraag een offerte aanContacteer ons vandaag nog
Alukon, topkwaliteit uit Duitsland

Alukon, topkwaliteit uit Duitsland

Delen werkt al jaren samen met Alukon. De producten van Alukon zijn gemaakt uit hoogwaardige materialen, made in Germany.

Siral, experts in autmatisatie

Siral, experts in autmatisatie

Voor de automatisatie van rolluiken werkt delen met de producten van Siral. Duitse kwaliteits-motoren die jaren meegaan.

Ontdek enkele van onze realisaties voor Velux-ramen