inbouwrolluiken

Inbouwrolluiken in regio Antwerpen

Een inbouwrolluik is een scherm van horizontale lamellen dat aan de buitenzijde tegen het raam wordt gemonteerd. Als het rolluik wordt neergelaten, hangt het scherm dus vlak tegen het raam. De lamellen en geleiders worden gemaakt van aluminium of staal (anti-inbraak!), het is maar net waar uw voorkeur naar uitgaat.

Inbouwrolluiken: een elegante oplossing voor meer privacy 

Een inbouwrolluik is een scherm van horizontale lamellen dat aan de buitenzijde tegen het raam wordt gemonteerd. Als het rolluik wordt neergelaten, hangt het scherm dus vlak tegen het raam. De lamellen en geleiders worden gemaakt van aluminium of staal (anti-inbraak!), het is maar net waar uw voorkeur naar uitgaat. De rolas van het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. Daardoor heeft u geen lelijke kast tegen de gevel, zoals bij een voorzetrolluik het geval is, maar is het rolluik mooi geïntegreerd in de muur. Een opgerold scherm is daardoor niet te zien. In een nieuwbouw of bij renovatiewerken zijn inbouwrolluiken een goede keuze.

DE VOORDELEN VAN EEN INBOUWROLLUIK

  • Bespaar Energie en beperk lawaai: doordat een inbouwrolluik achter de gevel is geplaatst, ontstaat er een perfecte isolatie. Er kan geen zijwind tussen het luik en het venster komen. Een inbouwrolluik houdt in de winter de kou buiten, en weert in de zomer de warmte. Ook beschermt een neergelaten rolluik het raamkozijn tegen weersinvloeden als uv-straling en regen. Jaarlijks verstrengt de energieprestatieregelgeving met als doel om voor meer energiezuinige woningen te zorgen. Luchtdicht bouwen speelt daar een zeer belangrijke rol in. Een bijkomstig voordeel is dat het scherm geluiddempend werkt.

  • Mooi voor je gevel: een inbouwrolluik neemt nauwelijks plaats in. Geen overhangend zonnescherm meer waar u uw hoofd tegen stoot! Je hebt geen lelijke kast tegen de gevel, zoals bij een voorzetrolluik het geval is, maar is het rolluik mooi geïntegreerd in de muur. Een opgerold scherm is daardoor niet te zien.

  • Uw huis is extra beveiligd:rolluiken vormen een extra obstakel voor inbrekers én beschermen het glas van je ramen. Inbouw rolluiken werken als goed hang- en sluitwerk. Bij ongewenst bezoek blokkeren de lamellen door de ophangveren. Ze kunnen niet opgetild worden. Zelfs wanneer je geniet van een deugddoende vakantie kan je buitenstaanders nog steeds de indruk geven dat je thuis bent. Dankzij automatische sturing worden je inbouwrolluiken ’s morgens geopend en ’s avonds neergelaten.

Elektrische inbouwrolluiken

Er zijn rolluiken die je handmatig kunt neerlaten. Bij andere systemen zit er een elektrische motor in de rolas, waardoor het scherm elektrisch bediend kan worden. Daarbij is het zelfs mogelijk om het rolluik geheel automatisch, op tijdstippen die je zelf programmeert, neer te laten en op te halen. Kiest u voor een elektrisch rolluik dan heeft u de keuze voor bediening door middel van een wandschakelaar of afstandsbediening.

Plaatsen van een inbouwrolluik

Het plaatsen van een inbouwrolluik is geen eenvoudige klus. Vooral bij bestaande gebouwen is er meer werk nodig aangezien de rolas achter de gevel geplaatst moet worden. Bij nieuwbouwhuizen is het iets makkelijker. Hoe dan ook is het monteren van een inbouwrolluik een specialistisch werk dat het beste aan een ervaren vakman kan worden overgelaten. Wilt u uw inbouwrolluiken laten aansluiten bij de sfeer van uw huis? Dankzij onze brede waaier aan kleuren kunnen alle inbouwrolluiken afgestemd worden op de exacte stijl van uw woning. Alles wordt op maat gemaakt.

Prijzen van inbouwrolluiken

Een belangrijke factor in de prijsopgave: of het inbouwrolluik is bestemd voor een bestaande woning of voor een nieuwbouwhuis. Inbouwrolluiken zijn er in veel soorten en maten. De prijzen kunnen daardoor sterk variëren. We bieden ook extra opties aan die bij het rolluik kunnen worden geleverd. Denk aan insectenhorren, automatische timers, diverse soorten isolatiemateriaal in de rolas en geleiders, of speciale (vuilwerende) folie op de lamellen.

Een inbouwrolluik een prima optie voor wie op een fraaie manier zijn wooncomfort wil verhogen en energie wil besparen! Wilt u meer informatie rond de verschillende types rolluiken? Neem vrijblijvend contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Alukon, topkwaliteit uit Duitsland

Alukon, topkwaliteit uit Duitsland

Delen werkt al jaren samen met Alukon. De producten van Alukon zijn gemaakt uit hoogwaardige materialen, made in Germany.

Siral, experts in autmatisatie

Siral, experts in automatisatie

Voor de automatisatie van rolluiken werkt delen met de producten van Siral. Duitse kwaliteits-motoren die jaren meegaan.